Ma kipróbáltam egy új receptet. Eddig nagyon jónak tűnik, érdekes az ízvilága, de csak este fog az asztalra kerülni. Utolsó vacsora jelleggel még pont belefér, holnaptól ugyanis szigorúbb böjtöt tartok.
Először a neve tetszett meg és gyorsan el is akartam készíteni. Tojást nem tartalmaz, gondolom innen jön az ötlet az elnevezésre, hiszen a görögök nemcsak húst nem esznek ilyenkor. Na jó, csak az öregebbek böjtölnek, nem mindenki. És 1-2 narancsom még volt télről, és tahinim is amit eddig még semmire sem használtam, pedig már jó régtől megvan.
Hozzávalók:
tészta:
- 25 dkg liszt
- 160 ml olívaolaj
- 160 ml narancslé
- 10 dkg mandulapor
- 20 dkg porcukor
- fél narancs héja
- 1 cs sütőpor
krém:
- 40 dkg étcsoki
- 400 ml narancslé
- 40 dkg tahini (szezámmag pürésítve)
- 5 dkg méz
- 1 narancs héja
Elkészítés:
1. A tésztának valót összekeverjük és 4-5 körformában, vékonyan kb. 5mm, 10-12 percig sütjük 180-190 fokon.
2. A felmelegített narancslébe elolvasszuk a csokit és a többi hozzávalóval elkeverjük. Elég lágy krém lesz belőle. Ha hűtőbe rakjuk, megdermed és egyszerűbb vele dolgozni.
3. Összeállítjuk a tortát, sütít, ki milyen alakra készítette.
több tahinis recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése