2011. április 21., csütörtök

Nagyböjti csokis narancsos torta


Ma kipróbáltam egy új receptet. Eddig nagyon jónak tűnik, érdekes az ízvilága, de csak este fog az asztalra kerülni. Utolsó vacsora jelleggel még pont belefér, holnaptól ugyanis szigorúbb böjtöt tartok.

Először a neve tetszett meg és gyorsan el is akartam készíteni. Tojást nem tartalmaz, gondolom innen jön az ötlet az elnevezésre, hiszen a görögök nemcsak húst nem esznek ilyenkor. Na jó, csak az öregebbek böjtölnek, nem mindenki. És 1-2 narancsom még volt télről, és tahinim is amit eddig még semmire sem használtam, pedig már jó régtől megvan.

Hozzávalók:
tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 160 ml olívaolaj
  • 160 ml narancslé
  • 10 dkg mandulapor
  • 20 dkg porcukor
  • fél narancs héja
  • 1 cs sütőpor
krém:
  • 40 dkg étcsoki
  • 400 ml narancslé
  • 40 dkg tahini (szezámmag pürésítve)
  • 5 dkg méz
  • 1 narancs héja
Elkészítés:

1. A tésztának valót összekeverjük és 4-5 körformában, vékonyan kb. 5mm, 10-12 percig sütjük 180-190 fokon.

2. A felmelegített narancslébe elolvasszuk a csokit és a többi hozzávalóval elkeverjük. Elég lágy krém lesz belőle. Ha hűtőbe rakjuk, megdermed és egyszerűbb vele dolgozni.

3. Összeállítjuk a tortát, sütít, ki milyen alakra készítette.

forrás és videó az elkészítésről

több tahinis recept


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése