2011. június 10., péntek

Night life in Zante

Hétvége van, de kiránduló helyen mindegy, itt minden nap buli van. Gondoltam összefoglalom, segítet azoknak, akik ezt a szigetet választották nyaralásukhoz, hol milyen szórakozóhelyek vannak.

Legismertebb Laganas. Több club is van, főleg a főúton. Angol zenét játszanak. Belépés ingyenes mindenhova. Személy szerint én nem szeretem, mindenhol részeg angol végzősök, ráadást csoportokban. Nyitás éjféltől.

Cameo, vagy más néven diszko sziget. Belépőt szednek. Nevével ellentétben romantikusabb és meghittebb.

Ha görög zenét akar valaki hallani, ajánlom Argassit. A tenger melletti főúton, Argassi és Zakynthos közt van 3 club. Szintén belépőt szednek és a benti bár is elég drága, de ezért nehéz részegekkel találkozni és elitebb hely. Azt hiszem itt is a nyitás éjfél után van, és még kora reggel is láttam jegyért állókat.

Ezen az úton továbbhaladva, Argassit elhagyva van még egy bouzouki hely is. Ez talán csak hétvégén van nyitva. Belépés ingyenes, de az asztalért fizetni kell (1 üveg wiskyt elég rendelni, 100 euro). Érdemes ide eljönni, és megtapasztalni, mit szeretnek a görögök. Ha valakinek túl hangos, vagy nem jön be a zene, mellette van egy bár is modern görög zenével. Inkább ez egy kisebb udvar, ágyakkal, kilátással a tengerre és Zakynthoszvárosra. Clubbokhoz hasonló árakkal, nem a bárakhoz (pl. koktél 10 euro, bárban 3-5 euro).

Zakynthoszváros szórakozás szempontjából nem jelentős, de a közelében lévő Bochali is egy jó választás lehet. Szép kilátás, magában romantikus.

Tsiliviben jó beach partyt rendeznek. Péntekenként az Alexandria Beach Hotel szervezi, azt tudom ajánlani. Van még más is, de ott még nem voltam.

Ezeket a helyeket ismerem. Természetesen ez nem az összes program, csak egy összefoglalás a legismertebbekről.

Ami még eszembe jutott, koncertek. Zakynthosz főterén néha van koncert vagy valami más, rock festivál. Nyáron ismert görög énekesek is eljönnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése