2013. július 17., szerda

Albánia júliusban

Általában télen járunk Albániába, ezért voltak számomra új dolgok, meg idővel minden változik, nem mondom, h rohamosan, de azért szemmel láthatóan fejlődik.

- első szembetűnő változás az utak minőségének javulása. Most voltak a választások, ezért rendberakták a kátyúsakat, meg lassan a főutak is elkészülnek. 

- választások miatt, ami június 23-án voltak, a főbb utak tele vannak a pártok színes zászlaival, nekem tetszett, olyan volt, mintha vmi ünnep lett volna

- utcazene - a városban több helyen is fel-alá járnak a cigányok párban, általában dobbal és vmi más hangszerrel és kicsit felélesztik a melegtől elbódult embereket. Nagyon tetszett. Nem hiszem h pénzért csinálják, mert viszonylag gyorsan haladnak, nem kéregetnek, és nem is láttam, h valaki adott volna nekik valamit.

- természet kicsit zöldebb

- fagyi - igaz az van egész évben is, nyáron nagyobb választékkal, olcsó és nagyon finom. - a kicsi 40 lek (28 cent), ami 2 nagy gombócot jelent, a nagy 80 lek, szerintem ugyanakkora adag, csak nagyobb ostyába teszik. Legjobb a Mango fagylaltozó.

- zöldségek (Görögországhoz képest) szintén olcsóbbak, pl. paradicsom 20 eurocent kiloja, dinnye július elején 28 lek volt (20 cent), ami egész 18 lekig lement míg ott voltunk (12 cent)

- nyári árleszállítás már megkezdődött amikor ott voltunk, ami Görögben csak július 15-én kezdődik.

- gekkók nincsenek, ott ahol lakunk, viszont túlméretezett pókok meg igen, nem tudom melyik a jobb.

- teknősökkel van teli a kert :)

- egyik legjobb dolog - 3G korlátlan internet csak 2 euro volt az egész hétre, és még a 8. napon is működött.

- áramszolgáltatás is jobb (de lehet h ez környékfüggő, télen is csak 1-2 órara kapcsolják ki spórolásból, mert sokan pazarolják)

- ami viszont nem annyira tetszett, h már fél kilenckor lement a nap.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése