2012. szeptember 14., péntek

Ősz van

Persze nem olyan értelemben, mint otthon, Zakinthoszon még egy - másfél hónap van a nyári szezonból. Itt is már szeptember elejétől száraz falevelek borítják az utakat, a dió is már megérett, de azért még meleg van. Este is még 25 fok felett van a hőmérő mutatója. Szeptember közepétől az iskola is elkezdődött, bár mindjárt a második napon sztrájkoltak (hát igen, ez a mai görög helyzet). Sötétedni is már 8-tól kezd, vagy még hamarabb :(. De leginkább jellemző rá az eső kezdete. Errefele a nyár száraz, ami azt jelenti, h kb. 3 hónap csapadék nélkül nem meglepő.
Tegnap estétől vihar van. Egész délelőtt olyan sötét volt a házban, mintha este lenne. A kertünkből tó lett, és az erős szél mindent eltört benne. Hideg nincs.
De a helyiek örülnek. Lehet h elsőre furcsán hangzik, de azért mi is unjuk a meleget. Jó néha a változatosság. A turizmusban dolgozóknak is felüdülés, vannak akiknek segít, vannak ahol hátrány és ezért a dolgozóknak nyugodtabb a napjuk (akiket ismerek, az már mind október végét várja). Én még meglepetés szabadnapot is kaptam :))) rémélem holnap is. De talán az olajfák tulajdonosainak a legnagyobb ajándék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése