2015. július 9., csütörtök

Görögország

Igaz a blogot is hanyagolom mostanában meg nem is szeretek a politikáról beszélni, de úgy gondolom érdemes pár cikket megosztanom, amiket olvastam. Szubjektív dolgokat nem tudok írni mert már nem élek Görögországban, de a facebook híreim 90 százalékát görögös dolgok teszik ki.
Ahogy megkezdődött a nyár, ellepték a tengerpartos képek a netet. Kicsit irigykedve (de persze pozitív értelemben) nézegetem ezeket, mert én is szívesen mennék, csak most sajnos nem aktuális. Örülök viszont annak, h sokan mennek, és még a mostani helyzet miatt sem lankad az érdeklődés. Szerintem, így tudja mindenki támogatni a görögöket a legjobban. Otthon voltam, néztem a magyar tv-t és hát meg voltam lepődve, h a média is a görög turizmus mellett volt. Eddig mások voltak a tapasztalataim.
A hét legnagyobb eseménye talán a vasárnapi találkozó lesz. Most azt írják a hírek, h akkor fog döntés születni Görögország jövőjéről, bár én azt sem kétlen, h elhalasztják. Én nagyon drukkolok az országnak.

Egy szubjektív cikk ami jól összefoglalja a mostani helyzetet.

Más görögországban élőktől is olvasom, h viszonylag minden rendben van, a mindennapok hasonlóak az előzőkhöz. Legnagyobb gond talán a készpénzfelvétellel van, de kártyával bárhol lehet fizetni. Több pozitív hírt is olvastam, pl. az ATMnél sorbanálló nyugdíjasoknak vállalkozók kávét, üdítőt osztogatnak, vagy h a pékség ingyen adja a kenyeret a rászorulóknak.

Negatívan értékelem az olyan kommenteket, ahol arról vitatkoznak, h a görögök miért vettek fel kölcsönöket, és mi értelme volt a népszavazásnak. Azért mert a politikusok úgy döntöttek, még nem kell h azzal mindenki egyet értsen. És ez így van mindenhol. Másik, ha nem most, akkor mikor kellene megkérdezni a nép véleményét.
A kölcsönökkel és az adóssággal kapcsolatban 2 érdekes cikket találtam, amit talán kevesen tudnak:
- A németek soha nem fizették vissza az adósságaikat
- Neves közgazdászok kérlelik Merkelt, h tegyen bátor és nagylelkű lépéseket Görögország javára, mert ez egész Európa hasznát szolgálja

Hajrá Görögország és sok sikert!

1 megjegyzés: