2013. március 20., szerda

Karnavál 2013

A válság ellenére talán idén rendezték a legjobb karnevált sűrű és többféle programmal 21 napon keresztül. Színházi jelenetek, felvonulások, sütögetések, koncertek, játékok és kézműves foglalkozások kicsiknek, tüzijátékok,.... és mindent ingyen.

A hagyományos rendezvényekhez tartozik a

- PICCOLO KARNAVALI

amikor iskolás csoportok vonulnak fel, természetesen beöltözve. Idén több mint 3000 résztvevője volt. Pátrából, Pyrgosból és Kiliniből is voltak küldöttek.


Még több kép itt (130).

Ez után táncokkal, énekkel szórakoztatták a közönséget a téren, majd este még egy érdekes produkciót is láthattunk. Nekem főleg azért tetszett, mert a hagyományos zsonglőrködést, zászlólobogtatást, táncot,... ötvözték a modernitással. Középkori zene is remixelve volt. Látványos volt, egyrészről mert gólyalábakon (modern verzió) magaslottak ki másrészről sokszor tűzzel zsonglőrködtek.


több kép az előző linken, a legvégén

- VELENCEI ESKÜVŐ

Képek itt (66)
A nagybötöt megelőző utolsó szombaton rendezik. Nem olyan régi szokás, ez csak az utóbbi 10 évben játszák.

- KARNEVÁLI FELVONULÁS

amit mindenki a legjobban vár. Megint felvonulnak az iskolás csoportok, ilyenkor már kicsit több taggal, vagy valami más plusszal, pl. több dísszel, járművel. Ezek mellett látható még új csoportok is. Jó volt az idei felvonulás, de szerintem a tavalyi ötletesebb volt. Most 35 alakulat volt 9000 taggal.
Nem tudom mennyire híres a zakinthoszi parádé Görögország szerte, de úgy olvastam, h Zante volt az egyetlen hely amely a tavalyihoz képest jelentős növekedést ért el az idegenforgalomban. Tényleg tele volt a város, mint augusztusban.
Képek itt (173) vagy az egész videó:


- POVERO KARNAVALI

Képek itt (38). Ez ugyanaz nap van, mint a nagy parádé. Ekkor kis vígjáték után elégetik a karnevál királyát.

Éjféltájt rizspudingot/tejberizst szokás osztogatni. Talán idén elmaradt, nem maradtunk addig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése