2012. június 20., szerda

Nem kell félni a görögországi nyaralástól




Görögország nem csak a turizmusból él, de nagyon fontos bevételi forrása. Főleg az egyszerű embereknek. A szigeteken a legtöbb ember a turizmusból él, ide értve olyan foglalkozásokat is mint villanyszerelő, kőműves,.... mert ha nem jönnek kirándulók, nem építenek hoteleket sem, nekik se lesz munkájuk.

Mostanában sokszor foglalkozik a média Görögországgal. Felkapott téma, mindenkit érdekel, van akit a politikai oldala, van akit csak azért mert el szeretne látogatni ide, vagy már volt többször is,...De amikor már nincs mi újat mondani a legtöbb hir csak kitaláció, felnagyítás, blabla.

A blogban szándékosan nem írok a politikáról. A mindennapokon nem nagyon változtat. Igaz, sokan kevesebből, de úgy élünk mint máskor. Ma délután is legalább 36 fok lesz.

Nem akarok arra kérni, rábeszélni senkit h hol töltse a nyaralását, csak azt szeretném elmondani, h nem kell minden "hírt" elhinni Görögországgal kapcsolatban.

... euro vagy drachma...
ez a legpánikkeltőbb dolog mostanában. Valójában senki sem tudja mi lesz, de a legtöbben úgy gondolják h a következő félévben nem történik semmi változás. Hétvégén parlamenti választások voltak, nem pedig referendum az euro megtartásáról vagy sem, mert hát a média úgy számolt be róla, h a görög nép az euro mellett döntött.
Ezért az sem igaz h a bankautomatákat nem töltik fel, mert nem érdemes.

...és még sorolhatnám a sok példát, de nem teszem....

Görögország nem csak egy nyári úticél (napsütés és tengerpart), de más természeti szépségekben, történelemben, kultúrában gazdag ország. Ehhez még hozzájön egy más életstílus és a sok finom étel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése