![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ4yeqBA9Mmwrw5083ctgPoggHBhaSA7TeZZoQJi64dtoJ664tTeXKtZwW2bvd-VwHwtn7VbzFnypiXXz_8EwqFHFSGUY_sWQM3fwo9cpmIIakevq6a4PlUmfUkM5tAlTu8RnoSCgW1tkP/s400/2011-06-16+08.38.02.jpg)
Hozzávalók:
- élesztő
- 2 ek cukor
- 1 csésze tej
- 3 ek szobahőmérsékletű vaj
- 3 csésze liszt
Töltelék:
- 1 csésze tahini + 1 csésze cukor (így gazdagabb az íze, eredeti forrás szerint)
vagy
- 1 dl tahini + 1 és 1/4 csésze cukor + 1/2 dl víz (így könnyebb kenni, Elif módra)
Elkészítése:
- A hozzávalókból elkészítjük a közepes keménységű kalácstésztát. Majd kelesztjük kb. 1 órát.
- A tésztát több kisebb részre osztjuk (az eredeti recept 5-öt ír, de nekem ettől jóval több is kijön, és szép nagy adag lesz belőle).
- Hosszúkás alakúra nyújtom, vékonyra. Megkenem a töltelékkel és feltekerem. Félrerakom pihenni, addig a többit elkészítem ugyanígy.
- A tekercseket hosszában megnyújtom, húzom, sodrom. Nem baj ha elszakad. Csigának tekerem fel.
- Addig sütöm, míg szép színt nem kap, kb. 20 - 30 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése